fredag 31 juli 2009

Ridley Scott regisserar Alien Prequel

Ridley Scott ska regissera den nya Alien filmen som kommer. Den kommer att utspela sig före den första filmen. Det är väldigt bra nyheter att Ridley Scott är tillbaka.

måndag 27 juli 2009

The Horde



En fransk skräckfilm med poliser,gangsters och zombies. Det här kan bli hur bra som helst. Debut på UK Frightfest i Augusti.




söndag 26 juli 2009

Fritt Vilt 3 - Prequel


Senaste ryktet är att Mikkel Sandemose har börjat planera inför en prequel i Fritt Vilt serien. Inspelningen ska börja i September och biopremiär i oktober 2010. Detta låter riktigt lovande för Fritt Vilt och uppföljaren är rätt bra skräckfilmer.

The Hills Run Red - Direkt till DVD



Den 29 September kommer The Hills Run Red ut på DVD. Verkar vara som en klassisk b-slasher men den ska vara ganska ok har jag hört. Ett gäng ungdomar åker till en plats i skogen där den läskigaste skräckfilmen som gjorts spelats in.

torsdag 23 juli 2009

Resident Evil 4: Afterlife nyheter

Paul W.S. Anderson kommer att regissera den fjärde delen i Resident evil serien. Han regisserade den första filmen och detta är hans första uppföljare som han regisserar.
Resident Evil: Afterlife börjar filma den 28 September och inspelningen kommer att vara i 8 veckor.

A nightmare on Elmstreet - Teaser poster

Här är en teaser poster från A nightmare on Elmstreet som har premiär den 30 April 2010. Den ser rätt grym ut.

A nightmare on Elmstreet

Här är första bilden på Jackie Earle Haley som Freddy Krueger i A Nightmare on Elmstreet. Man ser inte så mycket av ansiktet men stämningen i bilden känns rätt.

onsdag 22 juli 2009

Survival of the dead

George Romeros nya film Survival of the dead handlar om ett gäng soldater som blir lurade att fara till en ö där det inte ska finns några zombies, ett paradis på jorden. Filmen har festivalpremiär i September.

The Strangers 2



En kort nyhet!

Att The Strangers skulle få en uppföljare kändes nästan självklart och nu har uppföljaren Strangers 2 fått grönt ljus att börja filma i September.

Cabin Fever 2: Spring Fever

Mördarviruset sprider sig ut från skogen och till en skolbal i uppföljaren till Eli Roth's Cabin Fever. Filmen har inget release datum ännu men den spelas på festivaler så en release kan inte vara allt för långt borta. Kika på de här bilderna.



måndag 20 juli 2009

The Road



En kärnvapenexplosion har förändrat världen och människor försöker överleva till varje pris. För vissa människor har det gått så långt så att de har blivit kannibaler. En man ger sig ut på en resa för att hitta en säker plats åt hans familj men det dröjer inte länge innan resan förvandlas till en mardröm. Filmen är baserad på Cormac McCarthy's bästsäljande roman som vunnit en Pulitzer.

Jag har inte läst den själv men ser nog filmen först hur som helst. Många bra skådisar, Viggo Mortensen, Charlize Theron, Guy Pearce, Kodi Smit-McPhee och Robert Duvall har roller i filmen. Postern jag har lagt upp ska vara en officiell teaser poster men inte säker, kan vara en fake också. Kolla in denna trailer.

Shutter Island



Det är kanske inte är en skräckfilm, snarare en psykologisk thriller. Filmen utspelar sig på 50-talet. En kvinna som dömts för mord rymmer från ett mentalsjukhus och alla spår av henne leder till ett ställe som heter Shutter Island. Den här filmen ska man se. Det är en film av Martin Scorsese med hans favorit skådis, Leonardo Dicaprio i huvudrollen. Martin Scorsese har gjort en hel del riktigt bra filmer och jag tror inte att den här filmen är något undantag. Kolla in denna trailer och se om du blir lika sugen på att se den som jag.

[REC] 2




Uppföljaren till den spanska skräckfilmen [REC] är på väg och den fortsätter på samma story med samma koncept. Ser fram emot denna film för att den första var faktiskt riktigt läskig och hade något extra. Här kommer en trailer.

söndag 19 juli 2009

Dario Argento's Giallo - Smygtitt

Dario Argento's Giallo handlar om en amerikansk kvinna som söker efter sin försvunna syster som hon misstänker har blivit kidnappad av en sadistisk seriemördare som kallas Yellow. Filmen utspelar sig i Italien.
Elsa Pataky, Adrien Brody och Emmanuelle Seigner har roller i filmen.

Här kommer en liten smygtitt.





lördag 18 juli 2009

Thirst




Det finns så otroligt många som gillar asiatiska skräckfilmer och vill också inkludera filmer från Asien och även Europa så inte allt blir amerikanskt. En skräckfilm från Korea som verkar lovande.

En vampyr rulle som har fått en hel del lovande recensioner. Kommande på bio i USA, vet inte hur det ser ut här i Sverige men vi kan nog förvänta oss direkt till DVD. Den ska tydligen vara lite utdragen men slutet ska vara värt det. Ni vet ju vad man säger om resans gång. ;)Kolla in denna film iaf.

Saw 7 på gång




Del 6 i Saw serien har premiär i USA den 23 Oktober men arbetet med ännu en uppföljare har redan börjat. Patrick Melton och Marcus Dunstan som skrivit manus till Saw 4, 5 och 6 arbetar för fullt med ett manus till denna uppföljare. Duon har sedan tidigare skrivit Feast trilogin och The Collector. Ska Saw serien fortsätta för evigt tro? Ett koncept som kändes nyskapande när första filmen kom, känns nu ganska utslitet.

Jag ska se filmen när den kommer bara för att se hur de knyter ihop detta med resten av filmerna och den ganska komplicerade/invecklade historia som finns där i bakgrunden.

fredag 17 juli 2009

Resident Evil: Afterlife



Det kommer en fjärde del i Resident Evil serien och nu kommer zombies härja i Tokyo i stället. I ett paparazzi klipp från en premiär säger Milla Jovovich att hon har tackat ja till att fortsätta som huvudperson i den nya filmen så Alice kommer mest troligt fortsätta slakta zombies i denna uppföljare.

Paul W.S. Anderson står för manus så något i samma stil som de tidigare filmerna kan väntas, vilket känns ok för det är standard action-skräck även om kritikerna helt klart avskyr filmerna.Premiär den 17 september 2010 om allt går som planerat. Vill bara säga att den här postern är från den första Resident Evil filmen.

Scream 4 Nyheter



David och Courteney Arquette har skrivit på för en fjärde Scream film. Kevin Williamson står ännu en gång för manus och Wes Craven har sagt att med rätt "manus" (Läs lön) så vill han regissera filmen. Neve Campbell har tackat nej till de erbjudande hon fått och hon verkar inte särskilt intresserad att göra en uppföljare men man ska nog inte ta henne ur detta race ännu.

Misstänker att hon väntar på ett erbjudande som är för bra för att tacka nej till. Biopremiär 2010 men vi väntar och ser. Denna film ska vara en yngre version av Scream så antar att det blir en ny kull av ungdomar som är i handligens mitt och David, Cort och Neve isåfall har cameos. Så vad säger du? Något du vill se eller inte?

torsdag 16 juli 2009

The Box



En Twilight Zone inspirerad thriller med Cameron Diaz. Övernaturliga element och säkert en massa spänning. Kolla på denna trailer.

A Perfect Getaway



Milla Jovovich i något annat än Resident Evil serien. Filmen handlar om ett par som åker på semester och blir förföljda av några störda individer. Kolla på denna trailer.

onsdag 15 juli 2009

The Collector



Ny film från manusförfattarna till några av Saw filmerna. Spelar det roll vilka? Hehe. Ja den verkar väl ganska enkel i handligen. Fast i ett hus med massa fällor som tar ihjäl dig på ett grymt sätt.

Carriers



Kommande film som handlar om ett gäng unga vuxna som försöker komma ifrån en smitta som sprida mellan människor och antagligen förvandlar dem till blodtörstiga zombie. Been there, done that men det kanske är en hit. Vad tror du? Check it out.

Antichrist



Lars Von Trier's Antichrist har fått väldigt mycket kritik och ska innehålla vädigt mycket sexscener och en hel del scener som ska vara ruskigt blodiga. Hoppas denna film är ryslig istället för en flopp. Gillar temat antichrist i skräckfilmer, SCARY!!! :) Vi får se helt enkelt. Checka in trailer.


tisdag 14 juli 2009

Pandorum


Ny sci-fi skräck. Tänk om det kunde komma en film som Alien eller Aliens för den delen. Alltså sci-fi skräck som är framtida klassiker. :) Event Horizon kom på slutet av 90-talet och den fick väldigt blandad kritik. Kolla in trailer och kommentera gärna.

Whiteout


Kate Beckinsale spelar en US Marshal som jagar en seriemördare på Antarktis. Den här filmen har blivit väldigt försenad. Manus fanns redan färdigt 2002. Från början skulle Reese Whitherspoon spela huvudrollen men hon hoppas av för att göra andra saker.
Kolla på denna trailer. Spännande, eller hur?


Daybreakers


Känns som det har gjorts tidigare men det kan man säga om nästan allt. Behöver inte nödvändigtvis vara nyskapande för att vara bra så man ska nog ändå ge denna action-skräck en chans tycker jag. Kolla in denna trailer.

Sorority Row



Remake på en gammal slasher klassiker. Finns potential nu när det visar sig att filmen är R-rated. :) Blodiga mord ska det vara sägs det. Vi får väl se.

Jennifer's Body


Diablo Cody som skrev Juno har skrivit manus till Jennifer's Body. Handlingen är ganska simpel, Megan Fox offras till en demon men är inte oskuld så hon blir istället besatt av denna demon som livnär sig på tonårspojkar. Hehe låter som en riktigt campy 80-tals film. Megan Fox ska ha en topless scen i denna film så om du inte gillar handlingen så. ;)

The Final Destination


Ännu en uppföljare på en skräckfilm som faktiskt var lite banbrytande när den första filmen kom. Läskigt koncept och denna gång med 3-D effekter. Check it out!

måndag 13 juli 2009

Orphan 2009


Orphan verkar följa samma mall som The Omen men den verkar lovande och gillar man psykotiska barn från helvetet så funkar säkert detta.

Stepfather Remake


Det kommer en remake på filmen Stepfather, känns lite som Disturbia. Vad tycker du?

Rob Zombie har spelat in nya scener till Halloween 2


Rob Zombie var inte 100% nöjd med H2 så han har därför spelat in nya scener som kommer att göra filmen mer "juicy".
Hoppas att denna film känns mer som de tidiga Halloween filmerna och att den där "white trash" känslan har avtagit en aning.
Rob Zombie's Remake på Halloween 2 har premiär den 28 Augusti i USA.


Här är en trailer till Rob Zombie's Halloween (H2) (2009)

Mitt 1:a inlägg

Rysligt kommer att innehålla nyheter om kommande skräckfilmer och annat smått och gott som jag tycker är intressant om just skräckfilmer. Det är min första blogg och det känns riktigt spännade att skriva om något som jag verkligen tycker om. Om du är en skräckfilmsälskare som jag så skriv gärna, kommentera inlägg.